Lõunasöögi retseptid
19. veebruar 2005, 12:56

Rooskapsavorm- hakklihaga

Rooskapsa-hakklihavorm juustukastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
750 g Rooskapsas
Sool
4 tk Sai (viilud)
2 tk Sibul
350 g Hakkliha
2 tk Muna
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
50 g Või
30 g Riivsai
JUUSTUKASTE
0.25 l Piim
125 g Sulatatud juust
1 tk Munakollane
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Must pipar
Sool

Valmistamine
Rooskapsad puhastada, keeta soolaga maitsestatud vees 10 minutit ja lasta nõrguda. Sai leotada, sibulad koorida ja hakkida väga peeneks. Hakkliha, leotatud sai, muna ja sibul segada, maitsestada soola, pipra ja muskaatpähkliga. Vorm rasvatada ja puistata üle riivsaiaga. Rooskapsad ja lihamass panna kihiti vormi nii, et peale jääksid kapsad. Ülejäänud või panna tükikestena peale. Küpsetada kaanega kaetult 45 minutit keskmisel kuumusel praeahjus. Kastmeks piim kuumutada, pidevalt segades lisada sulatatud juust ja keeta kreemjaks kastmeks. Kaste võtta tulelt, lisada munakollane ja maitseained ning kallata vaagnale väljalöödud vormiroale.