Lõunasöögi retseptid

Köögiviljavorm hakklihaga 

Toidutare, 19. veebruar 2005, 13:01
Köögiviljavorm (porgandid, aedoakaunad, tomatid, sibulad) hakklihaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g Porgand
250 g Aeduba
Sool
Suhkur
20 g Või
500 g Tomat
3 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
500 g Hakkliha
Sinep
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Piparrohi
VORMIROA KASTE
2 tk Muna
100 g Hapukoor
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 spl Piim

Valmistamine
Porgandid lõigata ketasteks, aedoakaunad tükkideks ja keeta mõni minut soola ja suhkruga maitsestatud vees, nõrutada. Tomatid kasta sõelal keeva vette, teha pinnale ristlõige ja koorida. Eemaldada seemned, viljaliha lõigata viiludeks. Kuumas võis praadida hakkliha koos kuubikuteks lõigatud sibula ja tambitud küüslauguga. Maitsestada sinepi, pipra ja muskaatpähkliga ning hautada läbi. Köögiviljale lisada piparrohtu ja segada hakklihaga. Segu panna rasvatatud vormi kihiti tomativiiludega nii, et peale jääksid tomativiilud. Munad kloppida lahti, lisada piim, hapukoor ja maitseained ning kallata vormiroale. Küpsetada 40-50 minutit, kuni roa pind kuldpruun.