Küpsetised
4. juuni 2005, 16:22

Talvise seenelise sarved

Austerservikutäidisega pärmitaignast seenesarved.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 1/2 dl vett
25 g pärmi või 1 1/2 tl kuivpärmi
1 sl suhkrut
1 tl ürdisoola
2 dl täisterajahu
4 dl nisujahu
2 sl õli
TÄIDIS:
2 dl tükeldatud austerservikuid
2 dl riivjuustu
1/2 tl punet
1/4 tl ürdisoola
1 muna
määrimiseks muna

Valmistamine
Leota pärm leiges vees (või sega kuivpärm kuivainete hulka). Klopi hulka suhkur, sool ja täisterajahu. Sõtku taigen nisujahuga ja lisa lõpuks õli. Lase kerkida. Tee täidis: sega riivjuust, maitseained ja muna hakitud seentega. Jaota taigen kaste ossa. Rulli kumbki tükk ümmarguseks kettaks ja jaga need taignarattaga sektoriteks. Määri sektoritele seenetäidist ja keera need sarvedeks, laiemast otsast alustades. Lase neid pliidil kerkida, pintselda munaga, puista pele seesamiseemneid ja küpseta 225°C juures praeahjus umbes 12 minutit.