SeenesuppFoto: PantherMedia/Scanpix
Lõunasöögi retseptid
4. juuni 2005, 16:37

Austerserviku-juustusupp

Austerservikusupp sulatatud juustu, porru ja porgandiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 tk Porrulauk
2 tk Porgand
1 l Austerservik
2 spl Õli
1 l Puljong (köögivilja)
200 g Sulatatud juust
0.25 tl Valge pipar
0.5 tl Tüümian
2 spl Odratärklis
Murulauk (hakitud)
Tüümian

Valmistamine
Pese porru ja lõika see rõngasteks. Haki porgandid tikusuurusteks ribadeks, viiluta seened. Kuumuta potis õli. Kuumuta selles segades porrut ja porgandiribasid, hetke pärast lisa tükeldatud seened, sega pisut ja kalla juurde köögiviljapuljong. Lase supil haududa umbes 10 minutit. Lisa lusikaga juurde sulatatud juust, sega ja lahusta see. Maitsesta supp ja paksenda vähesesse vette leotatud odratärklisega. Maitse ja puista peale hakitud murulauku või värsket tüümiani enne serveerimist koos värske leivaga.