AusterservikupirukasFoto: PantherMedia/Scanpix
Küpsetised
4. juuni 2005, 16:35

Austerservikupirukas

Juustu-muretaigna põhjal austerserviku-sibula-paprikatäidisega pirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g Või
1 dl Riivjuust
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 spl Vesi (külm)
SEENETÄIDIS
2 tk Sibul
1 tk Paprika (punane)
1 - 2 spl Õli
1 l Austerservik
Viili või
2 dl Hapukoor
2 tk Muna
1 dl Riivjuust
0.75 tl Sool
0.5 tl Aed-harakputk
0.5 tl Sidrunipipar

Valmistamine
Sõrmitse põhjataigna rasvaine kuivainete ja juustuga segamini. Lisa vesi, sega taigen ühtlaseks ja lase täidise valmimiseni külmkapis seista.

Haki sibulad, paprika ja seened. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kogu aeg segades sibulat, paprikat ja seeni mõni minut. Lase jahtuda.

Vajuta taigen õhukeseks kihiks pirukavormi põhja ja seintele. Küpseta põhja 225°C juures praeahjus umbes 10 minutit, kuni pind saab pisut pruunika värvuse.

Laota eelküpsetatud põhjale seene-sibulatükid ja kalla peale kooresegu. Jätka küpsetamist 200°C juures veel umbes 25 minutit, kuni täidis hangub.

Soovi korral kaunista näiteks tükeldatud kressiga.

Serveeri mahlast pirukat soojalt tee, valge veini või karge allikaveega.