Lõunasöögi retseptid

Šiitakepotid 

Toidutare, 27. mai 2008, 18:05
Ahjus küpsetatud šiitake-saiavormid porru, paprika ja õunaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1.5 l Saiakuubikud
3 tk Muna
0.5 tl Ürdisool
0.5 tl Aed-harakputk
Sidrunipipar
TÄIDIS
2 spl Õli
200 g Šiitake
0.25 tk Porrulauk
1 tk Õun
1 tk Paprika
2 dl Hapukoor
1 tk Muna
Ürdisool
Aed-harakputk
Sidrunipipar
1 dl Riivjuust (soovi korral)

Valmistamine
Lõika pisut kuivanud leib umbes sentimeetrisuurusteks kuubikuteks. Klopi munad lahti, maitsesta ja sega leivakuubikud hulka. Pane segu rasvainega määritud nelja ahjuvormi põhjale ja servadele. Loputa porru ja lõika ratasteks. Tükelda õun ja paprika. Kuumuta õli pannil ja pruunista selles porrut, peenestatud šiitakeseeni ja õuna- ning paprikakuubikuid. Jaota segu vormidesse ja kalla peale koore-muna-maitseainesegu. Soovi korral puista peale riivjuustu. Küpseta 200°C juures praeahjus umbes 30 minutit. Võid sama rooga teha ka oma lemmikmetsaseentega. Vürtsita potte soovi korral külmsuitsulõhe, singi või põdralihaga.Serveeri kohe pärast valmistamist.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee