Küpsetised

Seenepätsid 

Toidutare, 5. veebruar 2005, 15:35
Pärmitaignapirukad pilviku-juustu-porganditäidisega.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAIGEN:
4 dl vett või piima
50 g pärmi
1 tl soola
1/2 dl õli
10 dl nisujahu
TÄIDIS:
1/2 l riivitud porgandit
1/2 l peenestatud kollaseid, soo- või tuhmuvaid pilvikuid
2 sl õli
2-4 küüslauguküünt
1 muna
3 dl riivjuustu
MÄÄRIMISEKS:
vett või piima
PEALEPUISTAMISEKS:
mooniseemneid

Valmistamine
Leota pärm leiges vees. Lisa sool ja õli. Sõtku taigen jahuga ühtlaseks ja lase kerkida. Hauta õlis riivitud porgandid ja tükeldatud seened. Pressi hulka küüslauguküüned. Maitsesta segu, lase jahtuda ja sega sisse muna. Jaota taigen nelja ossa. Rulli osad ristkülikukujulisteks. Määri plaatidele täidist ja puista peale riivjuustu. Keera rulli. Lõika pätside peale terava noaga viltutriibud. Lase ahjuplaadil kerkida. Määri kerkinud pätse vee või piimaga. Puista peale mooniseemneid ja küpseta 225°C juures praeahjus 10-15 minutit. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee