Taimetoidu retseptid
13. veebruar 2005, 15:08

Kukeseenevaht ahjukartulitele

Serveeri maitsvat kukeseenevaht ahjukartulitega või tervete peetide täidisena.

Koostisosad
1 l Kukeseen
1 tk Sibul (suur)
1 - 2 küünt Küüslauk
0.5 tl Tüümian
0.5 tl Sidrunipipar
0.5 tl Ürdisool
2 dl Hapukoor
1 dl Rõõsk koor 35%-line

Valmistamine
Aurusta pannil tükeldatud seentest liigne vedelik.
Lisa hulka hakitud sibul ja soovi korral küüslauk.
Puista hulka maitseained.
Vahusta kergelt hapukoort ja sega hulka täiesti jahtunud seenesegu.
Tõsta viimasena sisse vahule klopitud vahukoor.
Serveeri maitsvat kukeseenemousse´i muredate ahjukartulite või tervete peetide täidisena.