Poola köök
3. juuni 2005, 17:09

Bigos

Ühepajatoit (läbikasvanud sealiha, veiseliha, suitsuvorst, valge peakapsas, hapukapsas, seened, mustad ploomid, punane vein).

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g Sealiha (läbikasvanud)
2 tk Sibul
Veiseliha või
300 g Sealiha (taist)
100 g Suitsuvorst
300 g Valge peakapsas
500 g Hapukapsas
100 g Seened
Sool
Köömen
Majoraan
8 tk Must ploom
Must pipar
1 dl Punane vein

Valmistamine
Sealiha lõigata väikesteks kuubikuteks ja praadida, lisada hakitud sibul ning hautada kuldkollaseks. Liha lõigata kuubikuteks, vorst ketasteks, peakapsas ja seened ribadeks ning panna kõik koos hapukapsa ja maitseainetega hautuspotti. Lisada kuuma vett nii palju, et see vaevalt toitu katab ja keeta nõrgal tulel 1 tund. Lõpuks lisada punane vein.Lisandiks Keedetud kartulid