Kiudainerikkad toidud

Külmutatud marjatort 

Esta, 3. märts 2005, 15:23
Marjarikka koorega täidetud ja juba valmispõhjadest tehtud marjakooki on kerge valmistada.

Koostisosad
3 kihiline valmis tordipõhi.
TÄIDIS:
1 l värskeid või külmutatud marju, soovitavalt vaarikaid.
3-4 dl vahukoort
u 2 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
KAUNISTUSEKS:
2 dl vahukoort
1-2 dl värskeid ilusaid marju

Valmistamine
Purusta marjad täidise jaoks. Vahusta koor üsna tugevaks suhkru ja vanillsuhkruga. Sega marjapüreega. Aseta tordipõhi parajalt suurde ümmargusse lahtikäiva põhjaga koogivormi. Pane pool marjakoorest selle peale. Aseta ettevaatlikult ka teine põhi peale ja määri ülejäänud marjakoor. Viimaks aseta kolmas põhi peale. Pane tort sügavkülma vähemalt 4-5 tunniks ja võta välja pool tundi enne serveerimist. Määri äärtele ja peale õhuke vahukoore kiht. Kaunista vahustatud koore ja värskete või poolsulanud marjadega. Kui soovid torti kauem säilitada, võta tort külmununa koogivormist välja, paki fooliumisse ja säilita sügavkülmas.
SOOVITUS:
Punaste marjadega nagu vaarikas või maasikas, kaunistatud tort on kõige ilusam.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee