Küpsetised
27. mai 2008, 11:56

Šokolaadipirukas

Tuleb küpsetada ainult pirukapõhi ja täita see tõeliselt hea šokolaadiseguga.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
75 g margariini
2 dl nisujahu
1 munakollane
1/2 dl suhkrut
TÄIDIS:
200 g šokolaadi
2 spl tuhksuhkrut
3 spl kanget kohvi
2 munakollast
3 dl vahukoort
kaunistuseks heledaid ja tumedaid šokolaadipastille vms.

Valmistamine
Murenda margariin nisujahus. Lisa munakollane ja suhkur. Valmista kiiresti taigen. Kata väiksem pirukavorm taignaga. Tee põhjale kahvliga täkked ja aseta vorm u 30 min külma. Küpseta pirukapõhi ahju keskosas u 15 min 225ºC juures. Lase jahtuda. täidiseks murra šokolaad suurde nõusse ja sulata veevannis. Seejärel sega see tuhksuhkru, kovi ja munakollastega ning vahusta õhulisemaks. Lase jahtuda. Vahusta koor tugevaks ja sega šokolaadikreemiga. Laota see pirukapõhjale. Aseta pirukas vähemalt 3-4 h külma, nii et täidis taheneks. Kaunista ja serveeri.