Tortide retseptid

Maasikatort 

Esta, 3. märts 2005, 10:59
See on tõeline suvetort. täidisel on hea sidruni maitse.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
3 muna
1 1/2 dl suhkrut
1/4 dl sooja vett
3 dl nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS JA KAUNISTUS:
3 muna
1 1/4 dl suhkrut
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 apelsini riivitud koor
1 tl kartulijahu
75 g võid
2 dl vahukoort
ca 3/4 l maasikaid

Valmistamine
Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lõpupoole lisa vahustades juurde soe vesi. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa see ettevaatlikult sõeludes pidevalt segades taignale juurde. Vala taigen võitud ja riivsaiaga üle puistatud u 27 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 30 min 200 kraadi juures, kuni kook on küps. Täidiseks vahusta munad, suhkur, sidruni koor ja mahl, apelsinikoor ja kartulijahu kuumakindlas nõus. Las sel nõrgal tulel pidevalt vahustades keema minna, kuni segu pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa tükikestena või. Lase kreemil jahtuda. Vahusta koor ja kalla juurde jahtunud kreem. Jaga kook kolmeks kettaks. Purusta suurem osa maasikatest, aga jäta kõige ilusamad kaunistamiseks. Vajaduse korral lisa moosile veidi suhkrut. Jaga see kahele põhjale ja määri ka pool kreemist moosi peale. Aseta kolm põhja üksteise peale ja määri ülejäänud krem tordile ja servadele. Kaunista maasikatega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee