Kiudainerikkad toidud

Sügisvurrid 

Esta, 3. märts 2005, 11:05
Maitsev ja lihtne. Hapukad pohlad lähevad sügisrullide täidiseks.

Kogus: viieteistkümnele

Koostisosad
25g pärmi
2 1/2 dl piima
1/2 dl suhkrut
1tl kardemoni
1/2 tl soola
5 1/2- 6 dl jahu
100g margariini
täidis:
pehmet margariini
100g martsipani
3 dl vähese suhkruga purustatud pohli
määrimiseks:
1 kanamuna
peale:
kristallsuhkrut

Valmistamine
Sulata pärm sooja piima sisse. Lisa suhkur, sool ja kardemon. Lisa vähehaaval jahu ning margariin siis, kui suurem osa jahust on taina sisse sõtkutud. Kui taigen on küllalt tihe, pane ülejäänud jahu kõrvale ja jäta tainas sooja kohta u tunniks kerkima. Riivi martsipan. Rulli tainast u 30 cm laiune ristkülik. Soovi korral määri peale pehmet margariini. Tõsta pohlad ja riivitud mandlimass ühtlaselt peale. Keera tainaleht kahekorra, nii et laiuseks jääb 15 cm. Lõika ettevaatlikult paari cm laiused ribad ja keera need rulli. Aseta ahjuplaadile, lõikepind ülespoole. Lase veel natuke kerkida ja määri pealt munaga. Riputa peale kristallsuhkrut. Küpseta 225ºC juures 10 min. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee