Lõunasöögi retseptid

Pilvikulasanje 

Toidutare, 3. märts 2005, 15:10
Maitsev seenelasanje

Kogus: ühele

Koostisosad
2 spl Õli
1 tk Sibul
1 l Pilvik (tükeldatud)
3 spl Jahu
4 dl Puljong (köögivilja)
0.25 tl Must pipar
1 tl Sool
1 tl Tüümian
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tl Harilik pune
2 spl Tomatipasta
JUUSTUKASTE
2 spl Õli
3 spl Jahu
5 - 6 dl Piim
200 g Sulatatud juust
0.5 tl Sool
0.25 tl Valge pipar
LISAKS
9 tk Lasanjeplaadid
1 dl Riivjuust (peale)

Valmistamine
Kuumuta praekastrulis õli ja sega selles hakitud sibulat ning pilvikuid. Puista sisse nisujahu ja lisa tasapisi köögiviljapuljong. Maitsesta segu ning lase umbes 10 minutit küpseda. Kuumuta juustukastme õli ja sega sellesse jahu. Lisa tasapisi piim. Kui segu on ühtlustunud, pane lusikaga juurde sulatatud juust. Sega kaste ühtlaseks ning maitsesta. Kalla võitatud ahjuvormi kõigepealt juustukastet, lao peale kiht eelnevalt keedetud lasanjeplaate (plaadid ei tohi sattuda üksteise peale). Määri plaatidele pilvikukastet, siis jälle juustukastet ja uued plaadid. Kõige peale määri juustukastme ülejääk ning raputa peale riivitud juust. Küpseta rooga 200°C juures praeahjus umbes tund aega. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee