Soome köök

Pilvikupirukas 

Toidutare, 3. märts 2005, 15:11
Maitsev seenepirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAIGEN:
150 g võid või margariini
2 dl nisujahu
1 dl riivitud juustu
3 sl vett
TÄIDIS:
200 g tuhmuvaid pilvikuid
100 g võidejuustu (näiteks ürdimaitselist)
2 dl rõõska koort
2 muna
1 dl riivitud juustu
1 sl nisujahu
1/2 tl ürdisoola
1 tl paprikapulbrit peale puistamiseks

Valmistamine
Sega kätega omavahel jahu ja rasv. Lisa rasva-jahusegusse riivitud juust ning vesi. Suru taigen pirukavormi (läbimõõduga umbes 27 cm) põhja ja küpseta 225°C juures ahjus poolküpseks. Tükelda seened ja laota need poolküpsele põhjale. Sega täidise teised ained omavahel ja kalla segu seentele. Küpseta veel umbes 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee