Lõunasöögi retseptid

Võipuravikusupp 

Toidutare, 19. veebruar 2005, 16:10
Võipuravikusupp porgandi, kartuli ja küüslauguvõidejuustuga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1.5 - 2 l Võipuravik
3 tk Porgand
5 - 6 tk Kartul
Õli (praadimiseks)
2 tk Sibul (koos pealsetega)
1 l Puljong (köögivilja)
100 g Toorjuust (küüslaugu)
1.5 tl Roheline pipar (jahvatatud)
Ürdisool
0.5 dl Aedtill
PAKSENDUSEKS
1 dl Vesi
2 spl Nisujahu

Valmistamine
Puhasta ja tükelda tatikud. Koori porgandid ja kartulid. Peenesta juurviljad või riivi jämeda riiviga. Haki sibulad. Pruunista puravikud kergelt kastrulis õli sees.  Lisa juurviljad ja sibul. Küpseta madalal kuumusel mõni minut. Aja potis vesi keema, lisa puljongikuubikud ja seene-juurviljasegu. Keeda tasael tule 10 minutit. Sega vesi ja nisujahu omavahel kokku ning lisa pidevalt segades supisse. Keeda veel 5 minutit ja lisa lusikaga võidejuust. Maitsesta supp ja maitse. Paku suppi lõunaks pärast seenelkäiku või õhtueineks koos leivaga.   

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee