Lõunasöögi retseptid

Kapsarullid seentega 

Toidutare, 3. juuni 2005, 17:08
Hiina kapsa rullid liivatatiku-riisitäidisega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Hiina kapsas (suur)
TÄIDIS
2 dl Riis
5 dl Puljong (köögivilja)
1 spl Õli
1 tk Porrulauk (väike)
1 - 4 küünt Küüslauk
Ürdisool
Paprika (jahvatatud)
Must pipar
Tüümian
200 g Seened (liivatatikad. tükeldatud ja pannil pruunistatud)
1.5 dl Hapukoor
MÄÄRIMISEKS
1 spl Sojakaste
1 spl Hele siirup

Valmistamine
Eralda hiina kapsa lehed üksteisest, pane keevasse vette ja keeda mõni minut. Tõsta lehed jahtuma. Keeda riis köögiviljapuljongi kuubikuga maitsestatud vees, kuni riis on vedeliku endasse imenud (mikros täiskuumusel umbes 15 minutit). Kuumuta pannil õli ja hauta selles hakitud porru ja peenestatud küüslauguküüned. Sega porru, maitseained, eeltöödeldud seened ja koor riisi hulka. Määri tubli supilusikatäis täitesegu kapsalehtedele, keera lehed rullideks. Lao rullid üksteise kõrvale õlitatud ahjuvormi, pintselda need sojakastme ja siirupiga. Küpseta 200°C juures praeahjus umbes tund aega. Serveeri seenerulle pohla- või pihlakamoosi ja salatiga. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee