Lõunasöögi retseptid
26. mai 2008, 20:10

Lammi leivad

Ahjus üleküpsetatud praetud puraviku-sibulasegu ja riivitud Emmentali juustuga kaetud röstisaiad.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 l Kivipuravik
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 - 3 spl Või
Sool
Must pipar
Kalvados
4 viilu Röstsai
2 dl Riivjuust (Emmental)

Valmistamine
Viiluta kivipuravikud ja haki sibulad. Kuumuta panil või ja prae sibul läbipaistvaks, siis lisa puravikuviilud. Nende haudumise ajal määri röstsaiadele kergelt võid ja tõsta ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Maitsesta seened soola ja pipra ning kalvadosega. Jaga seenesegu röstsaiadele. Krooni seda toredust riivitud Emmentali juustuga ja pane 225°C ahju küpsema, kuni juust on isuäratavalt sulanud. Naudi heade sõprade seltsis koos õllega kas või õhtueineks või eelroana.