Hommikusöögi retseptid

Kivipuravikuhautis 

Toidutare, 4. märts 2005, 09:50
Puravikuhautist võib kasutada ka täidetud kabatshokkide valmistamiseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 l Puravik (värske kivipuravik)
1 tk Sibul
2 spl Õli
1 - 2 tk Küüslauk
2 spl Nisujahu
Piim või
3 dl Rõõsk koor
Sool
Must pipar
Šerri või
Portvein või
Madeira vein
Petersell (hakitud)

Valmistamine
Pruunista tükeldatud seened ja sibul kergelt õlis. Pressi hulka küüslauguküüs või kaks. Puista hulka nisujahu ja lisa kogu aeg segades vähehaaval vedelik. Maitsesta hautis ja hauta umbes 15 minutit. Lõpuks võid lisada tilga sherrit. Peale puista peterselli. Puravikuhautisega võid teha ka täidetud kabatshokke. Uurista pikuti poolitatud väikesest kabatshokist sisu välja (selle võid peenestada ja lisada hautisele). Pane kabatshokilaevad ahjupannile, täida seenehautisega ja puista peale riivitud juustu. Küpseta 225° C juures, kuni kabatshokk on pehme ja juust saanud kauni värvuse. Paku õhtueineks koos leiva ja salatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee