Ungari köök
4. märts 2005, 10:36

Veiselihapörkölt

Ungari roog. Mooritud veiseliha sibula, paprika ja tomatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g veiseliha
100 g rasva
200 g sibulaid
1 tl paprikapulbrit
veidi köömneid
majoraani
1 küüslauguküüs
150 g rohelisi paprikaid
2 tomatit
soola

Valmistamine
Pörköldi valmistamiseks valitakse veise kintsuliha, kuid võib kasutada ka mõnda rasvasemat esitükki. Liha pesta ja lõigata 30 g raskusteks kuubikuteks. Hakitud sibulad praadida rasvas, lisada hakitud küüslauk, paprikapulber, majoraan ja köömned ning veidi vett. Kuumutada paar minutit, siis panna juurde lihakuubikud. Maitsestada soolaga ja hautada kaane all, aeg-ajalt liha segades. Vajaduse korral lisada veidi vett ja kui liha on peaaegu pehme, siis panna toidusse tomativiilud ja pikad paprikaribad ning moorida valmis. Vett lisatakse pörköldile ainult nii palju, et liha ei kõrbeks põhja ja tekkiv kaste oleks kaunis paks. Aedpaprika ja tomati asemel võib talvisel ajal lisada valmis letshot.