Marineeritud köögiviljad - arhiivifoto, illustratiivne.Foto: PantherMedia/Scanpix
Kiudainerikkad toidud
25. märts 2011, 12:25

Kihilised kurgid marinaadis

Marineeritud kurgilõigud, tomatid ja sibularattad. Ained pannakse purki kihiti. Kogused on antud 3-liitrise purgi kohta.

Kogus: ühele

Koostisosad
lavakurki
väikesi tomateid
sibulaid
seemnetega tillisarikaid
soovikohaseid maitsetaimi
MARINAAD:
1 l vett
2 tl suhkrut
2 tl soola
2 sl 30% äädikat

Valmistamine
Marinaadi kogus on antud 3-liitrise purgi jaoks. Steriliseeritud purki laduda kihiti 1,5-2 cm paksused kurgilõigud, väikesed tomatid või tomatisektorid ja sibularattad. Vahepeal raputada purki, et ei jääks liiga palju õhuvahesid. Vahele panna ka tilliõisikuid ja soovi korral küüslauguküüsi, mädarõigast ja soovikohaseid maitsetaimi. Tilliõisikud ja maitsetaimed kasta korraks keevasse vette. Valada peale kuum marinaad ja pastöriseerida purki ahjus 15 minutit 75°C juures. Purgid sulgeda õhukindlalt.