Lõunasöögi retseptid

Ravioolid 

Toidutare, 5. aprill 2005, 12:06
Ravioolid hakklihatäidisega.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g Nisujahu
3 tk Muna
2 spl Õli
1 tl Sool
1 tl Seenepulber
TÄIDIS
1 küüs Küüslauk
1 tk Šalottsibul
1 spl Või
250 g Veisehakkliha
1 spl Riivsai
3 spl Parmesan (riivitud)
1 tk Muna
2 spl Hapukoor
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
LISAKS
Nisujahu
1 tk Munavalge
Parmesan (riivitud)
100 g Või (sulatatud)

Valmistamine
Valmista tainas: sõtku jahu, munad, sool, toiduõli ja seenepulber siledaks tainaks ja jäta kaetult umbes 2 tunniks seisma. Täidise jaoks koori ja haki peeneks küüslauk ning shalottsibul. Kuumuta pannil või ja hauta seal klaasjaks küüslauk ning sibul. Lisa veisehakkliha, prae pidevalt segades. Tõsta hakklihamass pannilt kaussi jahtuma. Sega juurde riivsai, Parmesani juust, muna ja créme fraiche. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Jaga tainas kaheks osaks ning rulli jahusel tööpinnal õhukeseks. Tõsta teelusikaga ja aseta ühtlaste vahedega tainale täidis. Tõmba munavalgesse või vette kastetud pintsliga võimalikult sirged jooned täidisekuhjade vahele. Kata teise tainakihiga. Suru vahed kokku ja lõika noa või rullnoaga lahti. Suru kokku ravioolide servad. Aja keema piisavalt suur kogus kergelt soolast vett ja keeda ravioole nõrgal tulel 3-4 minutit, kurna. Serveeri sügavas taldrikus, piserda üle sulavõiga ja riputa peale Parmesani juustu. Serveeri koos tomati-, koore-shampinjoni- või juustu-beshamellkastmega.Lisandiks: Tomati-, koore-shampinjoni- või juustu-beshamellkaste.