Hispaania köök
5. aprill 2005, 12:11

Külm aedviljasupp

Hispaania külm aedviljasupp.

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl Tomatimahl (külm)
4 dl Köögiviljapuljong (külm)
0.5 - 1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
2 spl Õli
1 tk Sibul
1 tk Paprika
5 - 6 tk Tomat
Kurk
4 - 5 tk Oliivid (rohelised)
1 küüs Küüslauk
Must pipar (jahvatatud)
Roheline pipar (jahvatatud)
Paprika (jahvatatud)
Sool
Jääkuubikud

Valmistamine
Valmistusviis
Sega kausis külm tomatimahl, puljong, sidrunimahl ja õli.
Koori ja haki sibul.
Eemalda paprikast seemned ning lõika paprika, tomatid ja kurk väikesteks kuubikuteks, oliivid risti viiludeks.
Lisa aedviljatükid leemele ja maitsesta ettevaatlikult peenestatud küüslaugu ja pipraga.
Vajaduse korral lisa veidi soola või ürdisoola ning puista peale jäätükke.
Paku suppi suvise külma eel- või pearoana.