Lõunasöögi retseptid

Vasikakarbonaad 

Toidutare, 24. aprill 2005, 11:30
Ahjus üleküpsetatud singi-sibula-trühvlikattega vasikakarbonaadid madeiraga maitsestatud kastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 tk Vasikakarbonaad (a 200 g)
Sool
Must pipar
2 viilu Suitsupekk (läbikasvanud)
12 tk Šalottsibul (väike sort)
1 küüs Küüslauk
Trühvel (maitseks)
2 spl Aed-harakputk (hakitud)
3 spl Õli
0.75 dl Madeira vein
2.5 dl Puljong (vasikalihast)
50 g Või (külm)

Valmistamine
Loputa karbonaadid külma vee all, tupsuta kuivaks, hõõru sisse soola ja pipraga. Lõika sink väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki peeneks sibulad ning küüslauk. Peenesta trühvlid. Sega kokku singi- ja sibulakuubikud, hakitud küüslauk, trühvlid ja harakputk. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles mõlemalt poolt karbonaade. Jaota singisegu lihalõikudele, tõsta need kuumakindlasse vormi ja küpseta eelsoojendatud praeahjus 200°C (gaasipliidil 3.-4. jaotus) juures umbes 10 minutit. Võta liha välja ja pane sooja kohta. Kalla ettevaatlikult praevedeliku pealt ära rasv. Aja järelejäänud praevedelik keema koos madeiraga. Vala juurde vasikalihapuljong ja keeda kaste kokku.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee