Lõunasöögi retseptid

Rostbiif ürdimantlis 

Toidutare, 25. aprill 2005, 05:53
Rostbiif krõbedas ürdimantlis. Valmistamisaeg määramata. Ürtidega seisab külmkapis öö läbi, ahjus küpseb umbes 40 minutit.

Kogus: ühele

Koostisosad
1.5 kg Rostbiif (kondita)
Sool
Must pipar
1 küüs Küüslauk
30 g Kondiüdi (veise)
4 spl Maitseürdid (tüümian, rosmariin, salvei, majoraan, hakitud)
2 spl Riivsai

Valmistamine
Loputa lihalõike külma vee all ja tupsuta kuivaks. Tee lihasse sälgud ja hõõru sisse soola ning pipraga. Koori ja haki peeneks küüslauk. Püreesta üdi ja ürdid. Määri segu rostbiifile ja jäta kinnikaetult ööseks külmkappi. Pane liha rasvaga määritud ahjupannile ja riputa peale riivsai. Küpseta eelsoojendatud praeahjus 250°C (gaasipliidil 5.-6. jaotus) juures umbes 40 minutit.