Veiseliha retseptid

Loomaliha õllekastmes 

Toidutare, 15. november 2011, 13:00
Hautatud veiseliha õllekastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 viilu Veiseliha (kaela- või abatükk)
500 g Sibul
5 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
2 tl Demerara suhkur
3 spl Nisujahu
4.5 dl Õlu
2.5 dl Lihapuljong
2 lehte Loorber
2 tl Maitseürdid (tüümian, pune, aed-piparrohi, hakitud)

Valmistamine
Loputa lihatükke külma vee all ja tupsuta kuivaks. Koori ja viiluta õhukeselt sibulad. Kuumuta pannil 3 sl oliivõli ja prae selles nõrgal tulel sibulad kuldpruuniks. Tõsta sibulad sõelale nõrguma. Kalla kurnamisvedelik ülejäänud õliga tagasi pannile. Pruunista selles lihalõigud mõlemalt poolt tugeval kuumusel, riputa peale soola ja pipart. Tõsta liha pannilt sibulate peale. Vala väljatilkunud mahl uuesti pannile. Sulata saadud vedelikus suhkur, sõelu segades juurde jahu ja lahusta õllega. Vala kastmesse ka puljong, kuumuta. Lao lihaviilud sibulate ja loorberilehtedega kihiti ahjuvormi. Riputa peale ürdid ja kalla peale nii palju kastet, et liha oleks kaetud. Küpseta kaanega vormis eelsoojendatud praeahjus 175°C (gaasipliidil 3.jaotus) juures 2,5-3 tundi. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee