Kruubi-köögiviljapuderFoto: Jaan Heinmaa
18. november 2011, 11:43
Kruubi-köögiviljapuder
Kruubipuder on traditsiooniline mardi- ja kadripäeva toit,
mida tihti jagati ka naabritega. Koos köögiviljadega maitseb
see sügistalvel eriti hea. Putru võib teha suure pajatäie, nii
saab seda järgmisel päeval ka praadida.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
1 tund
Koostisosad
750 g Kartul
200 g Porgand
200 g Pastinaak
3 dl Odrakruup
1 - 1.5 l Vesi
Sool
SERVEERIMISEKS
150 g Maasuitsusink
2 tk Sibul
Valmistamine
Koori ja tükelda kartulid, porgandid ning pastinaak. Pane soolaga maitsestatud keeva vette. Aseta peale pestud kruubid (ära sega). Hauta 45 minutit või kuni kõik ained on hästi pehmed. Sega ühtlaseks pudruks. Tükelda sink ja pruunista pannil, tõsta kõrvale. Koori-tükelda sibulad ning prae samal pannil läbipaistvaks. Serveeri putru singi ja sibulaga.
Kommentaarid (0)