Topeltkonsomee klimpidega
Kogus: ühele
Koostisosad
PULJONG:
400 g kanatükke
300 g lahjat loomaliha
1 kimp supirohelist
1 munavalge
1 1/2 l lihapuljongit
KLIMBID:
soola
1 munavalge
1 tl hakitud peterselli
1 tl nisujahu
Valmistamine
Loputa kanatükid külma vee all ja haki peeneks. Eemalda loomalihalt rasv, lõika liha tükkideks ja aja läbi hakklihamasina. Keeda kanatükke ja liha madalal kuumusel umbes 2 tundi lihapuljongis, vajadusel lisa vett. Pese ja puhasta supiroheline ning pane supisse koos lahtiklopitud munavalgega. Keeda väga madala kuumusel umbes 1 tund. Kurna puljong läbi marli või sõela, soovi korral selita veel kord 1 munavalgega ja keeda, kuni jääb alles 750 ml. Klimbid: Pane suure madala potiga keema soolaga maitsestatud vesi. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega sellesse teised valmistusained. Kalla saadud mass keeva vette, keera kuumus väiksemaks ja küpseta kaanega kaetud potis umbes 5 minutit. Maitsesta ja vala vesi ära. Võta lusikaga suupärased klimbid ja lisa puljongisse. Konsomee maitseb suurepäraselt ka jahutatult ning seda võib maitsestada sherri, poortveini või madeiraga.Hea teada ! Serveeri kohe pärast valmistamist, kuid konsomee maitseb suurepäraselt ka jahutatult.
Kommentaarid (0)