Aafrika köök

Maroko pada 

Lia Virkus, 21. november 2011, 06:29
Maroko padaFoto: Jaan Heinmaa
Marokopärast pajarooga tasub teha nädalavahetusel, kui on rohkem aega. Soovitatavalt lisa sinna ka tšillipipart, kas või pool kauna!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 20 minutit

Koostisosad
Veiseliha või
400 g Lambaliha
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
3 tk Porgand
1 tk Baklažaan (väike)
1 tk Paprika (roheline)
400 g Kikerhernes (1 purk)
400 g Tomat omas mahlas (1 purk)
4 - 5 dl Vesi
1 dl Õli
1 tl Sool
1 tl Paprika (jahvatatud)
0.75 tl Nelk (jahvatatud)
0.75 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl Must pipar
Safran
Koriander (värske)

Valmistamine
Lõika liha tükkideks, pruunista õlis ning maitsesta aineloetelus toodud maitseainetega. Tõsta potti. Lõika sibulad õhukesteks sektoriteks, haki küüslauk (ja soovi korral tšilli). Lõika porgandid, baklažaan ja paprika tükkideks. Pruunista köögiviljad pannil ja lisa potti. Pane sinna ka nõrutatud kikerherned, tomatid koos leemega ja vesi. Hauta rooga kaane all pliidil või 175kraadises ahjus umbes 1 tund. Serveeri näiteks värskete ürtidega segatud kuskussiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee