Lõunasöögi retseptid

Veiselihapallid punapeedisalatiga 

Lia Virkus, 25. mai 2012, 04:55
Veiselihapallid punapeedisalatiga Jaan Heinmaa
Lihapallid on paljude lasteperede argised lemmikud. Need maitsevad hästi ja valmivad kiirelt. Kõrvale sobib hästi mõnusalt krõmps ja mädarõikane peedisalat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Veisehakkliha
1 tk Sibul
0.5 dl Riivsai
1 dl Piim
1 tk Muna
0.5 tl Tüümian
1.5 tl Sool
1 tl Must pipar
Või (praadimiseks)
Õli (praadimiseks)
SALAT
500 g Peet (keedetud)
1 tk Õun (hapu sort, suur)
1 tk Punane sibul (väike)
2 tk Marineeritud kurk
1 dl Hapukoor
1 dl Majonees
0.5 tl Sool
2 tl Mädarõigas (marineeritud, riivitud, hoidis)

Valmistamine
Hakklihapallide valmistamiseks koori ja riivi sibul. Sega riivsai piima ja munaga, lisa hakkliha,
sibul, tüümian, sool ja pipar ning sega ühtlaseks tainaks. Vormi sellest külma vette kastetud
näppude vahel väiksed pallid ja pruunista pannil võis. Vähenda kuumust ja järelküpseta
kaane all 10 minutit. Samal ajal valmista peedisalat: lõika köögiviljad väikesteks kuubikuteks,
sega hapukoore-majoneesiseguga ning maitsesta soola ja mädarõikaga. Serveeri
lihapalle salati ja muu meelepärase lisandiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee