Veiselihapallid punapeedisalatiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Veisehakkliha
1 tk Sibul
0.5 dl Riivsai
1 dl Piim
1 tk Muna
0.5 tl Tüümian
1.5 tl Sool
1 tl Must pipar
Või (praadimiseks)
Õli (praadimiseks)
SALAT
500 g Peet (keedetud)
1 tk Õun (hapu sort, suur)
1 tk Punane sibul (väike)
2 tk Marineeritud kurk
1 dl Hapukoor
1 dl Majonees
0.5 tl Sool
2 tl Mädarõigas (marineeritud, riivitud, hoidis)
Valmistamine
Hakklihapallide valmistamiseks koori ja riivi sibul. Sega riivsai piima ja munaga, lisa hakkliha,
sibul, tüümian, sool ja pipar ning sega ühtlaseks tainaks. Vormi sellest külma vette kastetud
näppude vahel väiksed pallid ja pruunista pannil võis. Vähenda kuumust ja järelküpseta
kaane all 10 minutit. Samal ajal valmista peedisalat: lõika köögiviljad väikesteks kuubikuteks,
sega hapukoore-majoneesiseguga ning maitsesta soola ja mädarõikaga. Serveeri
lihapalle salati ja muu meelepärase lisandiga.
Kommentaarid (0)