Lõunasöögi retseptid

Põldkännakusalat seentega 

Toidutare, 24. aprill 2005, 12:35
Põldkännakusalat seente ja peekoniga kastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g Põldkännakusalat ehk lambasalat
50 g Peekon
Šampinjonid või puravikud või
150 g Austerservik
20 g Või
2 spl Õunaäädikas
Sool
Must pipar
1 tk Šalottsibul
4 spl Pähkliõli

Valmistamine
Puhasta, pese ja kuivata salat. Lõika peekon peenikesteks ribadeks, prae pannil ilma rasvata aeglaselt krõbedaks ning võta pannilt. Puhasta ja pese seened ning lõika viiludeks. Lisa või praerasvale ja hauta selles seeni. Valmista salatikaste äädikast, värskelt jahvatatud mustast piprast ja soolast. Koori ja haki shalottsibul ning lisa kastmesse. Klopi juurde õli. Sega salatilehed salatikastmega ja jaota taldrikutele. Pane peale seeneviilud ja peekoniribad.