Lõunasöögi retseptid

Kuninglikud lihapallid 

Toidutare, 8. aprill 2005, 09:21
Keedetud hakklihapallid kastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g veiseliha
500 g taist sealiha
1 muna
100 g tahket saia
100 ml piima
2-3 sl hapukoort
1/2 leotatud soolaheeringat või suitsuheeringat
2 keedetud kartulit
1 sibul
soola
pipart
nelki
muskaatpähklit
KASTE:
2 sl jahu
2-3 sl hapukoort
2 tl vürtsikastet
1 tl kappareid
2 puravikku
soola
suhkrut
pipart

Valmistamine
Liha lasta kaks korda koos kartulite, heeringa ja piimas leotatud saiaga läbi hakkmasina. Lisada muna, hapukoor, peenestatud vürtsid ja vajaduse korral veidi soola. Segada sitke taigen ja vormida munasuurused pallid. Keeta 8-10 minutit vaiksel tulel soola ja pipraga maitsestatud vees. Pallid tõsta välja ja hoida soojas. Ühele liitrile keeduleemele lisada jahuga segatud hapukoor, samuti hakitud seened ja kapparid, maitsestada soola, suhkru ja vürtsikastmega ning keeta vaiksel tulel 5 minutit. Lihapallid panna kastmesse ja kuumutada kergelt läbi. Anda lauale hautatud kapsaste ja kartulipudruga. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee