Lõunasöögi retseptid
8. aprill 2005, 09:22

Riisivorm seentega

Riisivorm seente, paprika, sibula, suitsusingi, tomatite ja tiivjuustuga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1-2 kotti pikateralist riisi
100 g suitsupeekonit, suitsusinki või suitsupekki
100-200 g soolaseeni või värskeid mahedaid seeni
1 roheline paprika
1 suur sibul
võid
3-4 tomatit
riivjuustu
lihapuljongit või puljongikuubikuid
soola
pipart

Valmistamine
Suitsupekk või -sink lõigata ribadeks. Paprika pesta, puhastada seemnetest ja lõigata samuti ribadeks. Soolaseened leotada eelnevalt ning viilustada. Sibul hakkida. Tomat lõigata viiludeks. Pannil pruunistada suitsupeekoni ribad, tõsta vahukulbiga võiga määritud ahjuvormi. Samas rasvas (vajadusel lisada veidi võid) pruunistada tükeldatud sibul, paprika ribad ja seened ning tõsta need samuti vormi. Segada ained omavahel, et nad vormi põhjal jaotuksid ühtlaselt. Peale puistata riis, nii, et see kataks allolevad ained täielikult. Valada vormi puljongit või vett ja puljongipulbrit nii, et riis oleks kaetud. Panna kaas peale ja hautada keskimisel kuumusel ahjus, kuni riis on peaaegu pehme, vajadusel lisada vett. Riisi peale panna tomativiilud nii, et need kataksid riisi, maitsestada soola ja pipraga ja riputada üle riivjuustuga ning panna veel praeahju seniks, kuni juust on sulanud. Ainete koguseid võib vastavalt oma maitse järgi muuta või ka mõne komponendi üldse välja jätta.Serveeri soojalt.