Lõunasöögi retseptid
8. mai 2005, 12:37

Kapsas hakklihaga

Kapsa-hakklihahautisele annab hõrgu maitse lisatav piim.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg valget peakapsast
500 g hakkliha
õli
soola
kana- või lihapuljongikuubikuid
1 suur sibul
purustatud musta pipart
hakklihamaitseainet
küüslaugupulbrit
sojakastet
koriandriseemneid
basiilikut
2-3 dl piima

Valmistamine
Hakkida kapsas paraja suurusega tükkideks ja panna vähese soolaga maitsestatud veega keema. Kapsa sisse panna kooritud terve sibul, millele on tehtud peaaegu põhjani 2-3 sisselõiget. Keeta poolpehmeks ja võtta tulelt, sibul visata välja. Samal ajal pruunistada hakkliha pannil väheses õlis ja maitsestada hakklihamaitseaine, pipra, sojakastme, küüslaugupulbri, purustatud koriandriseemnete ja basiilikuga. Praetud ja maitsestatud hakkliha panna kapsaste peale ja kuumutada uuesti keema, keerata tuli väiksemaks ning hautada umbes 5 minutit. Kui kapsal oli liiga palju vedelikku võib selle vähemaks valada. Segada hakkliha kapsa hulka ja vajadusel maitsestada puljongipulbri ja soolaga. Valada hautisele piim ja hautada veel 5 minutit. Piim annab kapsale eriti hõrgu maitse. Kellele piim ei sobi, võib hautist maitsestada tomatipüree või -pastaga. Kapsas peaks jääma kergelt krõmpsuv, mitte liiga pehmeks keeta.