Lõunasöögi retseptid
19. veebruar 2005, 16:23

Riisisalat II

Kerge suvine salat sobib hästi grillitud liha lisandiks. Riis kurgi, tomati, paprika, rediste ja maitserohelisega majoneesikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kotike keedetud pikateralist riisi
1 lavakurk
5-6 tomatit
1 kollane paprika
5-10 redist
3 keedetud muna
tilli
petersellilehti
majoneesi
soola
pipart
suhkrut
sinepit

Valmistamine
Keedetud ja jahtunud riis panna salatikausi põhja. Riisi võib soovi korral ka rohkem panna ja ka teiste ainete koguseid muuta vastavalt maitsele. Sinna peale kurgitükid. Puistata peale soola. Tükedada tomatid, panna kurgi peale, puistata peale soola ja purustatud musta pipart. Lõigata redis viiludeks ja panna tomati peale, puistata peale veidi soola. Keedetud munad koorida ja hakkida kahvliga peeneks, panna salatikaussi. Samuti lisada salatile ohtralt hakitud maitserohelist. Majonees maitsestada soola, suhkru ja sinepiga. Valada salatile ning segada salat korralikult läbi. Lasta maitsestuda jahedas 4-5 tundi. Maitsvam on see salat järgmisel päeval, kui kõik on korralikult maitsestunud. Sobib grillitud liha kõrvale kergeks salatiks. Kuna grillliha on tavaliselt vürtsikas, ei ole mõtet salatit üle maitsestada.