Lõunasöögi retseptid

Sealihapörkölt 

Toidutare, 24. aprill 2005, 11:29
Mooritud sealiha paprika ja tomatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg sea abaliha
100 g rasva
200 g sibulaid
1 tl paprikapulbrit
1 sl tomatipüreed
120 g letšot või 1 tomat ja 2 rohelist paprikat
veidi köömneid
1 küüslauguküüs
soola

Valmistamine
Liha pesta ja lõigata umbes 40 g raskusteks tükkideks. Rasv sulatada, lisada hakitud sibulad ja praadida kuldkollaseks. Siis lisada paprikapulber, hakitud küüslauk ja tomatipüree. Valada juurde veidi vett ja kuumutada paar minutit. Soovi korral võib pool rasvast asendada taise singiga. Lisada liha, maitsestada soola ja köömnetega, nõu katta kaanega ja moorida, aeg-ajalt liha segades. Kui rasv hakkab praksuma, valada veidi vett juurde. Peaaegu pehmele lihale lisada valmis letshot või tomativiilud ja paprikaribad. Hautada valmis ja anda lauale klimpidega. Pörköltide valmistamisel peab silmas pidama, et liha ei hautata vedelikus, vaid mooritakse rasvas ja omas mahlas. Vett või muud vedelikku lisatakse moorimise lõpul vaid niipalju, et liha ei kõrbeks põhja. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee