4. märts 2005, 09:36
Hollandi kaste
Muna-võikaste sobib kalatoitude, keedetud aedvilja jne kõrvale.
Kogus: ühele
Koostisosad
5 munakollast
150 ml rõõska koort
300 g võid
sidrunimahla
paprikapulbrit
soola
Valmistamine
Või lasta soojas pehmeneda. Munakollased segada koorega ja maitsestada soolaga. Nõu panna kuuma vette ja segada hoolikalt. Lisada pidevalt segades väikeste tükkidena või, maitsestada sidrunimahla ja paprikaga. Kuumutada veidi aega, kuid jälgida, et vesi ei hakkaks keema. See on klassikaline kaste kalatoitude, keedetud aedvilja jne kõrvale. Ka sellel muna-võikastmel on mitmeid variatsioone - põhikastmele lisatakse tomatipüreed, sibulat, kaaviari, spinatipüreed või veini, veiniäädikat ja maitserohelist.
Kommentaarid (0)