Kalatoitude retseptid

Vähid gurmaanidele 

Toidutare, 8. mai 2005, 06:25
Veinis keedetud vähid singikastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
25 vähki
150 g toorsinki
100 g võid
1 sibul
1 porgand
1 väike seller
liha- või kondipuljongit
valget veini
supijuuri (porgand, seller, petersell)
soola
pipart

Valmistamine
Sink hakkida peeneks ja kuumutada 30 g võis koos hakitud sibula, porgandi ja selleriga. Valada juurde puljong ja keeta vaiksel tulel valmis. Vähke keeta koos valge veini ja hakitud supijuurtega 10 minutit. Lasta nõrguda. Vähikeeduleem segada singiga, kuumutada, maitsestada soola ja pipraga. Soovi korral hõõruda läbi sõela. Lisada ülejäänud või. Vähid asetada vaagnale, kaste anda kõrvale.