Kalatoitude retseptid

Täidetud vähid 

Toidutare, 8. mai 2005, 06:26
Ahjus üleküpsetatud täidetud vähid veinis.

Kogus: ühele

Koostisosad
20 vähki
veidi supijuuri (porgandit, sellerit, peterselli)
köömneid
2 dl valget veini
2 dl rõõska koort
2 munakollast
2 dl keedetud riisi
soola
pipart

Valmistamine
Vähid keeta soola ja köömnetega maitsestatud vees koos hakitud supijuurtega. Vähid puhastada koortest nii, et nad jääksid võimalikult terveks. Vähiliha hakkida peeneks ja segada riisi, munakollaste ja vähese koorega. Maitsestada soola ja pipraga. Ei maksa põlata ka vähkide rindmikus olevat kollakasrohelist pastat, mis on tegelikult väga maitsev vähimaks. Vähikoored täita täidisega, asetada sobiva suurusega ahjupannile, valada juurde ülejäänud koorega segatud vein ja küpsetada 15 minutit praeahjus. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee