Ungari köök

Vähipörkölt 

Toidutare, 8. mai 2005, 11:33
Ungari roog. Lihapuljongis hautatud vähiliha vähivõiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
50 vähki
150 g võid
1 sl jahu
50 g vähivõid
2 dl kodi- või lihapuljongit
köömneid
petersellilehti
paprikapulbrit
soola

Valmistamine
Vähid keeta soolaga maitsestatud vees koos hakitud petersellilehtede ja köömnetega. Keedetud vähid puhastada koortest. Sõrgadest ja lakkadest saadud vähiliha kuumutada võis, lisada jahu ja paprikapulber, valada peale sulatatud vähivõid. Kõrvale anda keedetud riisi. Vähivõi valmistamiseks võtta paarikümne keedetud vähi puhtad koored ja lasta taheneda. Siis hõõruda koored uhmris peeneks, kuumutada sajas grammis võis, valada juurde veidi vett ja keeta läbi. Lasta külmas hanguda ja võtta hangunud või vee pinnalt. Ilusama punase värvuse saamiseks võib vähikoortele kuumutamise ajal lisada veidi paprikapulbrit. Vähivõid kasutatakse kastmete maitsestamiseks ja vähi- ning kalatoitude kaunistamiseks-maitsestamiseks.Serveeri kohe pärast valmistamist. Keedetud riis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee