Kalatoitude retseptid

Haug seentega 

Toidutare, 8. mai 2005, 11:34
Keedetud ja praeahjus seenekastmega üleküpsetatud haug.

Kogus: ühele

Koostisosad
1,5 kg haugi
300 g puravikke
200 ml hapukoort
200 ml valget veini
60 g rasva
20 g võid
1 tl jahu
paprikapulbrit
pipart
soola

Valmistamine
Kala puhastada, eemaldada luud ja lõigata 5-ks suureks või 10-ks väiksemaks tükiks. Hõõruda soolaga, panna koos pea ja selgrooga keedunõusse, valada juurde vein ja hautada vaiksel tulel kaane all. Seened puhastada ja lõigata õhukesteks viiludeks. Kuumas rasvas pruunistada hakitud sibul, lisada seened ja kuumutada pidevalt segades läbi. Puistata peale paprikapulbrit, võtta tulelt ja maitsestada soola ning pipraga. Jahu kuumutada võis, valada peale kalaleem ja keeta läbi. Lisada seened ja pool hapukoorest ning keeta vaiksel tulel 10 minutit. Hautamisnõu määrida rasvaga, valada põhjale veidi seenekastet, panna nõusse kalatükid ja valada ülejäänud kaste ning hapukoor peale. Pane 15 minutiks praeahju. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee