Pruun kaste II
Kogus: ühele
Koostisosad
500 g vasikakonte
50 g rasva
20 g suhkrut
100 ml punast veini
50 g tomatipüreed
2 küüslauguküünt
tüümiani
150 g supijuuri (porgand, petersell, seller)
60 g jahu
1/2 tl soola
6 tera musta pipart
1 sibul
1 loorberileht
1 sl madeirat
Valmistamine
Puljongikondid raiuda tükkideks ja pruunistada väheses rasvas koos hakitud supijuurte, loorberilehe ja piprateradega. Valada juurde külma vett ja keeta pruun puljong. Ülejäänud rasvas pruunistada suhkur, lisada jahu ja kuumutada kuldpruuniks. Valada juurde kurnatud puljong, lisada tomatipüree, vein, maitsestada soola, madeira ja tüümianiga. Kuumutada vaiksel tulel 3 tundi. Kaste kurnata. Pruuni põhikastet nimetavad ungari perenaised hispaania kastmeks ja seda mitmesuguste lisanditega täiendades valmistavad veel hulganisti pruune kastmeid.
Kommentaarid (0)