Hommikusöögi retseptid

Pruun kaste II 

Toidutare, 4. märts 2005, 09:34
Pruunistatud vasikakontidest valmistatud pruun põhikaste on maitsestatud veini, madeira ja tüümianiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g vasikakonte
50 g rasva
20 g suhkrut
100 ml punast veini
50 g tomatipüreed
2 küüslauguküünt
tüümiani
150 g supijuuri (porgand, petersell, seller)
60 g jahu
1/2 tl soola
6 tera musta pipart
1 sibul
1 loorberileht
1 sl madeirat

Valmistamine
Puljongikondid raiuda tükkideks ja pruunistada väheses rasvas koos hakitud supijuurte, loorberilehe ja piprateradega. Valada juurde külma vett ja keeta pruun puljong. Ülejäänud rasvas pruunistada suhkur, lisada jahu ja kuumutada kuldpruuniks. Valada juurde kurnatud puljong, lisada tomatipüree, vein, maitsestada soola, madeira ja tüümianiga. Kuumutada vaiksel tulel 3 tundi. Kaste kurnata. Pruuni põhikastet nimetavad ungari perenaised hispaania kastmeks ja seda mitmesuguste lisanditega täiendades valmistavad veel hulganisti pruune kastmeid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee