Kalatoitude retseptid

Külm koha 

Toidutare, 8. mai 2005, 12:16
Supijuurte ja sibulaga keedetud kohafileed. Serveeritakse külmalt koos aedviljasalati ja tatari kastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Enne serveerimist hoida 1-2 päeva külmkapis maitsestumas.

Koostisosad
1 koha kaaluga umbes 1800 g
200 g supijuuri (porgand, seller, petersell)
1 sibul
1 dl lauaäädikat
500 g aedviljasalatit
250 g kalaleemest valmistatud tarrendit
3 keedetud muna
500 g tatari kastet
1/2 sidrunit
1/2 loorberilehte
terapipart
soola

Valmistamine
Külmalt lauale antava kala soovitavad ungari perenaised keeta valmis 1-2 päeva varem ja hoida kuni serveerimiseni külmkapis. Toit saavat maitsvam. Kalal eemaldada soomused ja sisikond, pesta hoolikalt puhtaks. Eraldada mõlemad fileed, hõõruda soolaga ja siduda niidiga kokku. Kala uimed, selgroog ja pea kasutada kalaleeme keetmiseks ja lisades kurnatud leemele zhelatiini, valmistada tarrend. Supijuured ja sibul lõigata õhukesteks viiludeks, panna soola ja äädikaga maitsestatud vette, lisada loorber, pipar ja sidruniviilud, lasta keema tõusta, panna kalafileed vette ja keeta vaiksel tulel 5-6 minutit. Võtta keedunõu tulelt, lasta jahtuda ja panna koos keeduleemega külmkappi. Külm kala lõigata viiludeks, asetada aedviljasalatile, garneerida tarrenditükkide, munaviilude ja salatilehtedega. Anda lauale koos tatari kastmega. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee