Kalatoitude retseptid

Forell seentega 

Toidutare, 8. mai 2005, 12:17
Seenetäidisega ahjus küpsetatud forellid seene-veini-hapukoorekastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
5 väikest forelli (a 180 g)
200 g värskeid šampinjone
2 dl valget veini
2 dl hapukoort
1 muna
120 g võid
tahkunud saia
1/2 tl jahu
10 g paprikapulbrit
soola
pipart

Valmistamine
Puhastatud ja liistakuteks lõigatud seened praadida pidevalt segades 50 g võiga. Maitsestada soola, paprika ja pipraga ning võtta tulelt. 30 g võid hõõruda munaga, segada hulka leotatud ja kuivaks pigistatud sai ja maitsestada soola ning pipraga. Lisada pool praetud seentest. Puhastatud kalad hõõruda soolaga ja täita seenetäidisega. Siduda niidiga kinni ja panna võiga määritud pannile. Ülejäänud seentele puistata jahu ja kuumutada kollaseks. Valada juurde vein ja keeta läbi. Seened valada kaladele, pann katta võipaberiga ja hautada 15-20 minutit kuumas praeahjus. Valmis kaladel eemaldada niidid ja asetada kalad kuumale vaagnale. Leemel lasta keema tõusta, lisada hapukoor, lasta veel kord keema tõusta. Kaste valada kaladele. Anda kohe lauale koos sulavõiga kastetud kartulitega.Lisandid Sulavõiga kastetud kartulid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee