Ungari köök
3. juuni 2005, 15:24

Hapukapsavorm sealihaga

Hapukapsa-paprika-tomati-sealihavorm.

Kogus: ühele

Koostisosad
700 g poolrasvast sealiha
150 g suitsupekki
60 g rasva
1 1/4 kg hapukapsaid
4 sibulat
2 küüslauguküünt
5 rohelist paprikat
2 tomatit
300 g hapukoort
1 tl jahu
veidi köömneid
majoraani
pipart
paprikapulbrit
soola

Valmistamine
Hapukapsad pesta, keeta 30 minutit väheses vees ja lasta nõrguda. Ilma kamarata suitsupekk lõigata viiludeks ja pruunistada kiiresti pannil. Sealiha lasta läbi hakkmasina. Hakitud sibulad ja küüslauk praadida rasvas, lisada hakkliha, maitsestada soola, majoraani, pipra ja paprikapulbriga ning kuumutada pidevalt segades poolvalmis. Siis lisada tükeldatud tomatid ja rõngasteks lõigatud paprikad. Kuumutada paar minutit ja tõsta tulelt. Paraja suurusega sügavama vormi põhi katta suitsupekiviiludega, peale laotada kolmandik keedetud kapsast, kapsale panna pool hakklihast, siis jälle kolmandik kapsast ja pool lihast ning peale viimane kolmandik kapsast. Katta kaanega ja hautada praeahjus 80 minutit. Hapukoor segada jahuga, valada kapsale ja panna vorm veel 20 minutiks praeahju.