Ungari köök

Hapukapsaroog 

Toidutare, 11. märts 2005, 14:23
Ungari roog. Hapukapsa hautis sealiha, suitsuribi, suitsuvorsti, riisi, muna ja seajalgadega. Ahjus küpsetatav vormiroog.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg hapukapsast
veidi suhkrut
200 g riisi
lihapuljongit
150-200 g sealiha
5 dl hapukoort
3-4 muna
150 g suitsuribi
300-400 g suitsuvorsti
1 kg seajalgu
värsket sealiha
soola
searasva

Valmistamine
Hapukapsad maitsestada suhkruga ja hautada rasvas pehmeks. Riis pesta ja keeta puljongis valmis. Sealiha lõigata väikesteks tükkideks ja moorida. Soovi korral maitsestada paprikapulbriga. Munad keeta. Rasvaga määritud vormi panna kiht kapsast, sellele kiht riisi, ribadeks lõigatud suitsuribi, vorstiviile, munaviile, mooritud sealiha. Kasta hapukoorega ja laduda samuti järgmised kihid. Lõpuks panna nõusse tükeldatud keedetud seajalad ja sellele viimane kiht kapsast. Valada üle hapukoorega ja küpsetada pool tundi praeahjus. Lauale andmisel asetada kapsale värsket praetud sealiha. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee