Ungari köök
3. juuni 2005, 14:36

Kapsas lihaga

Loomaribi, seajalgade, seakaelaliha, suitsupeki ja suitsulihaga hautatud kapsas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg savoia- või valget peakapsast
300 g veiseribi
2 seajalga
200 g seakaela
100 g suitsupekki
100 g suitsuliha
1-2 sibulat
50 g searasva
1 sl jahu
1 munakollane
200 g hapukoort
veidi äädikat
estragoni
tilli
soola
praetud searibi

Valmistamine
Kapsas lõigata 8-ks osaks ja eemaldada südamik. Kupatada paar minutit äädika ja soolaga maitsestatud keevas vees ning panna sõelale nõrguma. Veiseribi keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks, samuti tuleb eelnevalt pehmeks keeta seajalad ja kaelaliha. Hautamisnõus sulatada rasv, lisada hakitud sibul, kuumutada veidi ja panna sibulale kiht kapsast. Kapsa peale panna veiseliha, suitsupekk ja suitsuliha, siis kiht kapsast ja sellele puistata hakitud tilli ning estragoni. Siis panna nõusse seajalad ja kaelaliha ning katta viimase kapsakihiga. Valada peale lihakeeduleent ja keeta vaiksel tulel paar tundi. Leent ei tohi olla liiga palju ja seda võib vajaduse korral aeg-ajalt juurde valada. Keetmise lõpul valada peale jahu ja munakollasega segatud koor, lasta keema tõusta ja anda lauale. Hea teada !Et toit oleks veel maitsvam, soovitavad ungari kokad panna kapsale praetud sealihaviile.Lisandiks Keedetud kartulid.