Lõunasöögi retseptid

Täidetud patissonid 

Toidutare, 3. juuni 2005, 13:36
Seente, hakkliha, muna ja sibulaga täidetud patissonid tomati-küüslaugukastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 suurt patissoni ehk taldrikkõrvitsat
150 g šampinjone või teisi mahedaid seeni
3 keedetud muna
500 g seahakkliha
petersellilehti
2 sibulat
3 sl searasva
1 sl jahu
300 g tomateid
3 küüslauguküünt
soola
pipart

Valmistamine
Kõrvitsad pesta, lõigata viljavarre poolt ära paraja suurusega "kaas" ja eemaldada seemned koos pehme viljalihaga. Puistata patissonide sisemusse veidi soola. Hakitud sibul pruunistada 1 sl rasvas. Teine sibul pruunistada samuti 1 sl rasvas koos jahuga ja kasutada kastme valmistamiseks. Ilma jahuta pruunistatud sibulale lisada hakitud seened, maitsestada soola ja pipraga ning kuumutada pidevalt segades, kuni seenemahl on aurustunud. Lasta jahtuda ning segada juurde hakkliha, hakitud munad ja petersellilehed. Patissonid täita lihaseguga, asetada rasvaga määritud pannile, katta fooliumitükkidega ja küpsetada keskmise kuumusega praeahjus 50 minutit. Enne küpsetamise lõppu valada pannile pisut vett ja lisada patissonide peeneks hakitud sisu ilma seemneteta. Kastme valmistamiseks lisada jahuga kuumutatud sibulale tükeldatud tomatid, pressitud küüslauk ja maitsestada soolaga. Keeta vaiksel tulel 10 minutit, siis hõõruda kaste läbi sõela. Patissonid tõsta vaagnale, kaste valada kõrvale ja anda kuumalt lauale.