Lõunasöögi retseptid
25. veebruar 2008, 07:54

Täidetud baklažaan

Kolm erinevat varianti täidetud baklažaanist.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 väiksem baklažaan
60-70 g vasika- või kanahakkliha
1 muna
riivitud juustu
riivsaia
50 g võid
2 dl rõõska koort
2 dl tomatimahla
soola
pipart

Valmistamine
Baklažaan pesta ja lõigata pikuti pooleks või lõigata küljelt ära sõrmepaksune tükk. Panna võiga määritud pannile ja küpsetada paar minutit praeahjus. Siis eemaldada lusikaga pehme viljaliha koos seemnetega. Viljaliha hakkida, lisada veidi tükeldatud tomatit, hakkliha ja soovi korral veidi sinki. Hautada kergelt läbi, lasta jahtuda, maitsestada soola ja pipraga ning lisada munakollane või terve muna. Baklažaan täita, puistata peale riivitud juustu ja võis praetud riivsaia, asetada "kaas" peale ja valada üle tomatimahlaga segatud koorega. Küpsetada praeahjus 10-15 minutit. Teises variandis valmistatakse täidis sea- või lambahakklihast, hakitud suitsupeekonist ja munast ning keedetud riisist. Kolmandas variandis segatakse täidis võis hautatud hakitud seentest, võis praetud riivsaiast, võis praetud sibulast ja hapukoorest. Loomulikult võib ka sellele täidisele lisada hakitud sinki ja veidi keedetud riisi.