Kalatoitude retseptid

Lõhevorm 

Ruth, 3. juuni 2005, 13:38
Maitsev vormiroog.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g lõhet
soola
800 g mittelagunevat kartulit
100 g pastinaaki
2 dl piima
võid või margariini

Valmistamine
Soola lõhe. Lõigu õhukesteks viiludeks. Võta ahjuvorm ja määri seest rasvainega. Koori pastinaak ja kartulid ning tükelda õhukesteks lõikudeks. Lao vormi vaheldusmisi pastinaagi ja kartulilõigud ning lõheviilud. Igale kihile riputa peale veidi soola ja valget pipart. Lõpuks kalla peale piim . Vormi pinnale pane mõned noaotsatäied võid või margariini.Küpseta ahjus umbes tund aega keskmisel ahjuvõrel 200 kraadises kuumuses. Serveeri tillikastmega. Tillikaste: 1 kimp värsket tilli 1 sibul 2 sl võid ½ sl suhkrut 1 tl äädikat ½ tl soola haki sibul peeneks ja kuumuta väikses potis või sees klaasjaks. Tõsta tulelt ära. Tükelda till ja lisa potti koos maitseainetega. püreeri saumikseriga vajadusel lisa tilgake vett.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee